Heel Deventer stroomt

Regenwater vasthouden en opslaan, zomerse koelte door groene daken en tuinen, energie besparen en opwekken. In Deventer zijn al veel inwoners, ondernemers, instellingen en bedrijven bezig met maatregelen op het gebied van klimaatadaptatie en energietransitie.

Dat doen ze om energiekosten te besparen, minder CO2 uit te stoten, om droogte of juist wateroverlast te voorkomen en om het zomers tijdens hele warme dagen een beetje koel te houden. Kortom, om het wonen in hun huis, buurt, wijk en stad aangenaam en betaalbaar te houden.

Deventerstroomt.nl

Op www.deventerstroomt.nl kunnen Deventenaren informatie vinden over wat je zelf kunnen doen, van kleine tot grote klimaatregelen. Van maatregelen die niks kosten tot maatregelen die om een (grotere) investering vragen. Welke subsidies en leningen zijn er? Hoe kom ik aan advies? Wie kan maatregelen voor me uitvoeren? Ook hierover geeft de site de nodige informatie.

De verhalen, de beelden

Op de website staan ook veel voorbeelden van (groepen) Deventenaren, bedrijven en instellingen die al maatregelen hebben genomen op het gebied van bijvoorbeeld regenwater afkoppelen (het apart inzamelen van regenwater zodat dit niet meer op het vuilwaterriool wordt geloosd) en vasthouden in de tuin, samen groenen daken aanleggen, energie besparen en zelf opwekken.

Die voorbeelden zijn ook te vinden op een kaart. Die laat gemakkelijk zien wie bijvoorbeeld in de buurt al iets heeft gedaan en wat er is gedaan. Op de site staan ook inspirerende video’s van Deventenaren die de handen uit de mouwen steken. Alleen, samen met de directe buren of de hele buurt, als bedrijf, club of instelling.

Levendige site

De ontwikkelingen rondom klimaatadaptatie en de energietransitie zijn dynamisch. De site wordt geregeld vernieuwd en aangevuld met nieuwe projecten, verhalen, video’s en ook kortingsacties. Hou ‘m dus in de gaten en volg Deventer stroomt op Facebook, Twitter en/of LinkedIn.


Groene daken in Deventer

Op www.deventerstroomt.nl kunnen Deventenaren informatie vinden over wat je zelf kunnen doen, van kleine tot grote klimaatregelen.