Even voorstellen: projectmanager water Thomas Klomp

Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Thomas Klomp. Op 1 september ben ik voor RIVUS gestart als ‘projectmanager water’. Dat ga ik doen voor een periode van twee jaar, 16 uur per week.

Ik ben 43 jaar geleden geboren in Zwolle en getogen in Raalte. Na wat omzwervingen woon ik nu met mijn vrouw, dochters (8 en 12) en jonge hond in Dalfsen. Een rasechte Sallander dus.

Fluvius en Samen Klimaatbestendig

Voor een aantal van jullie ben ik geen onbekende in het waterwereldje. Als beleidsmedewerker stedelijk water en riolering in Hoogeveen was ik betrokken bij de oprichting en uitvoering van buurregio Fluvius. Inmiddels ben ik alweer ruim 4 jaar zelfstandig en werk voornamelijk in klimaatadaptatie. Een deel van de week werk ik voor Samen Klimaatbestendig (een onderdeel van het Deltaprogramma (waterprogramma van het Rijk om Nederland voor te bereiden op de klimaatwijzigingen)). Daarnaast rond ik als projectleider een onderzoek naar groenblauwe oplossingen (wadi’s) af bij de Hanze Hogeschool. Dat is volgend voorjaar klaar. Verder help ik door heel Nederland gemeenten, waterschappen en kleine ingenieursbureaus met interne personele en analytische processen rondom klimaatadaptatie. Niet in de laatste plaats fotografeer ik. Ik heb honderden (drone)beelden van klimaatadaptieve voorzieningen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt.

Beelddenken bij een vuurtje

De mensen die me tegen gaan komen, zullen me leren kennen als een enthousiaste, beelddenkende motivator die het liefst in klein gezelschap of een-op-een in gesprek gaat. Open, helder, geen verborgen agenda. Ik ga ongemakkelijke vragen niet uit de weg. Het moet soms even schuren.

Privé ben ik voorzitter van Scouting Dalfsen en bemoei ik mij met duurzaamheidsprojecten in ons dorp. Ik was aanjager van het groene schoolplein van de kinderen en legde onlangs een bloemrijk dak aan bij ons thuis. Ik houd van groen en ben constant bezig met verbetering van onze tuin. Ik ben geen sporter, maar zwem en wandel wel graag. Regen en wind vind ik heerlijk. Hoe extremer hoe mooier. En zoals een echte scout mag ik graag bij een vuurtje zitten, liefst met een herfstbokje in de hand en een stoofpot op de vlammen. Verder doe ik veel met de trein, maar rijd ook graag motor.

Naast het klimaatadaptatiewerk heb ik er nu ook een fijne uitdaging bij in stedelijk water. Daar ben ik blij mee. Mijn roots liggen er. Ik heb er zin in! Bekijk gerust mijn Linkedin profiel voor meer informatie.


Thomas Klomp