Vacature Programmamanager & Projectmanager

Krijg jij energie van het aanjagen van regionale partners om te komen tot een gezamenlijke agenda op het gebied van water en klimaat? Zie jij kansen en weet jij een team te inspireren en te stimuleren van denken naar doen? Of heb je ambitie om een programma of project aan te sturen? Dan is RIVUS misschien wel de plek voor jou! Wij zoeken een: Programmamanager & Projectmanager.

Een tweetal bouwers aan regionale samenwerking in West-Overijssel, voor 2 dagen per week gedurende twee jaar. Reageer uiterlijk 26 augustus op één van deze functies!

Waar?

RIVUS is een samenwerkingsverband van 8 gemeenten (Dalfsen, Deventer, Kampen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Zwartewaterland, Zwolle), Waterschap Drents Overijsselse Delta en de Provincie Overijssel. Ook drinkwaterbedrijf Vitens (drinkwaterbedrijf) is betrokken bij RIVUS. De samenwerking richt zich op de waterketen en klimaatadaptatie. Zie voor meer informatie www.rivus.net.

RIVUS is een netwerkorganisatie. Het kernteam dat de samenwerking initieert en ondersteunt bestaat uit een programmamanager, twee projectmanagers en een programma-ondersteuner. Een communicatieadviseur gaat ook onderdeel uitmaken van dit kernteam. Leden van het kernteam werken (bij voorkeur) bij een van de deelnemende organisaties.

Wat?

We zijn op zoek naar een programmamanager en een projectmanager ter versterking van het kernteam. Per 1 september is de functie van programmamanager vacant. De startdatum voor de functie van projectmanager is in overleg. De huidige projectmanager wordt nu nog ingehuurd bij een extern bureau. Idealiter zijn alle leden van het kernteam werkzaam bij een van de samenwerkingspartners.
Door de vacatures ontstaat de kans om nu met een vast team verder te bouwen aan deze mooie samenwerking in de regio West Overijssel. Uitdagingen genoeg op het gebied van water en klimaat!

Programmamanager

De programmamanager is de verbindende schakel tussen bestuur en management in het samenwerkingsnetwerk. Sparringpartner van de voorzitter, verbinder van bestuurlijke ambities aan regionale kansen en lokale doelen. De programmamanager is een netwerker pur sang, bouwt aan het samenwerkingsverband en is trekker van het kernteam.

Projectmanager

De projectmanagers geven vorm aan de twee thema’s waarop de samenwerking is gestoeld: klimaat en water. Zij kennen dat werkveld, begrijpen de opgave en kunnen dit vertalen naar bestuurlijke doelen en mooie inspirerende projecten en opgaven die meerwaarde creëren. Meerwaarde voor de regio én voor de deelnemende organisatie(s). Zo is samenwerken geen doel op zich, maar win-win.

Meer informatie

Meer informatie over deze functie is via deze PDF te lezen. (pdf, 119 kB)

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over een HBO / WO werk- en denkniveau met aantoonbare ervaring met programma- en procesmanagement (circa 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie).
  • Je hebt een enthousiasmerende en motiverende persoonlijkheid. Je bent in staat mensen te verbinden aan een opgave.
  • Naast het dienen van het algemene RIVUS belang ben je in staat om boven de individuele belangen (inclusief die van de eigen organisatie) uit te stijgen.
  • Je kunt je op meerdere niveaus bewegen, van inhoudelijk tot bestuurlijk en van operationeel tot strategisch.
  • Je hebt affiniteit met de waterketen en/of klimaatadaptatie, energietransitie, duurzaamheid en circulaire economie.
  • Je kunt als vertegenwoordiger namens RIVUS optreden en bent in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Dienstverband

Je blijft in dienst van de organisatie waarvoor je nu werkt. Je gaat op basis van een opdracht of detacheringsovereenkomst aan de slag met de RIVUS opgave. Selectiegesprekken vinden plaats met een delegatie van de regiegroep van RIVUS en de programmamanager. Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

In juli: Sonja Jansen, programmamanager RIVUS, telefoon 06 - 243 54 918,
In augustus: Auke de Ridder, afdelingshoofd WDODelta, telefoon 06 - 525 91 662

lets voor jou?

Heb je belangstelling voor één van deze vacatures en voldoe je aan de functie-eisen?
Solliciteer dan per e-mail: HenkDrost@wdodelta.nl

Solliciteren kan tot 27 augustus 2021. Gesprekken vinden plaats in de eerste week van september.